Patlican yemeklerinin icinde ENNNN lezzetli yemek kesinlikle budur …. sunumu harika lezzeti e$siz
MALZEMELER
500 gr az yagli kiyma
1 yumurta
1 cay bardagi galleta Unu ( veya Ekmek ici )
1 yemek kasigi Biber salcasi
2 dis sarimsak
1 tane sogan ( rendelencek )
maydonoz
pulbiber
kimyon ( arzuya bagli )
tuz
500 gr az yagli kiyma
1 yumurta
1 cay bardagi galleta Unu ( veya Ekmek ici )
1 yemek kasigi Biber salcasi
2 dis sarimsak
1 tane sogan ( rendelencek )
maydonoz
pulbiber
kimyon ( arzuya bagli )
tuz
4-5 orta boy patlican
SOS icin…. 2 yemek kasigi domates salcasi ve su
HAZIRLANISI
HAZIRLANISI
PATLICANLARIMIZIN ilk önce saplarini kesmeden,
pijamali soyup yikadiktan sonra tuzlu suda bekletiyoruz. arkasindan havlu kagit
ile kurulayip fircayla siviyag,la patlicani yagliyoruz ve yagli kagit serdigimiz
tepsimze yerlestirdikten sonra firinda kizartiyoruz …. tabi sizler yag da kizartabilirsiniz,
fakat bu sekilde COK az yag kullanmis oluyoruz … ayrica karniyarik yaparken önerdigim gibi
firinda yapmanizi KESINLIKLE TAVSIYE ediyorum.
pijamali soyup yikadiktan sonra tuzlu suda bekletiyoruz. arkasindan havlu kagit
ile kurulayip fircayla siviyag,la patlicani yagliyoruz ve yagli kagit serdigimiz
tepsimze yerlestirdikten sonra firinda kizartiyoruz …. tabi sizler yag da kizartabilirsiniz,
fakat bu sekilde COK az yag kullanmis oluyoruz … ayrica karniyarik yaparken önerdigim gibi
firinda yapmanizi KESINLIKLE TAVSIYE ediyorum.
yukardadki verdigim malzemelerden köftemizi yoguruyoruz, yanimiza bi kücük kase su alip
arada bi elimizi suya banirip uzunca bi süre harcimizi yogurmaya devam ediyoruz .. nekadar
uzun yogurulursa okadar iyi, köftemiz piserken catlama yapmayacaktir.
arada bi elimizi suya banirip uzunca bi süre harcimizi yogurmaya devam ediyoruz .. nekadar
uzun yogurulursa okadar iyi, köftemiz piserken catlama yapmayacaktir.
tezgamizin üzerine folie kesip portakal büyüklügünde bi parcayi üzerine yayip ellerimizi
su’ya bandirip sekil verip yayiyoruz….simdi patlicanin saplari disda kalacak sekilde
köfte harcini üzerine sarmaliyoruz…folie ye cikarip simdi elimizle sekil vererek üzerini
düzeltiyoruz… SIK SIK suya ellerinizi banarsaniz sekil vermesi daha kolay olacaktir !!!
hazirladigimiz patlicanlari tepsimize alip üzerine salcali sosumuzu döktükten sonra firinda
üzeri kizarana kadar pisiriyoruz….( köftlerin catlamamasi ve kuru düsmemesi icin arada bi
tepsideki sosumuzu köftelerin üzerine gezdiriyoruz ) AFIYET OLSUN


su’ya bandirip sekil verip yayiyoruz….simdi patlicanin saplari disda kalacak sekilde
köfte harcini üzerine sarmaliyoruz…folie ye cikarip simdi elimizle sekil vererek üzerini
düzeltiyoruz… SIK SIK suya ellerinizi banarsaniz sekil vermesi daha kolay olacaktir !!!
hazirladigimiz patlicanlari tepsimize alip üzerine salcali sosumuzu döktükten sonra firinda
üzeri kizarana kadar pisiriyoruz….( köftlerin catlamamasi ve kuru düsmemesi icin arada bi
tepsideki sosumuzu köftelerin üzerine gezdiriyoruz ) AFIYET OLSUN



0 yorum:
Yorum Gönder