8 Kasım 2014 Cumartesi

Lahana Sarmasi ( Spitzkohl Güvec’de )


Sevgili takipcilerim,  bizim TÜRK beyaz Lahanadan pek bi farki olmayan Almanlarin Spitzkohl dedikleri bir tür Lahana . Bu lahana daha kücük oldugundan dolayi ve göbek kismina kadar sarilabildigi icin kesinlikle hic israf olmuyor. Ayrica bunu tercih etmemin nedeni , kücük olmasi, yani kücük Aile kücük Lahana   ;)
Ben Lahana sarmamizi Güvecde pisirdim, sizler gayet tabi tencerede pisirebilirsiniz.      Kolay gelsin …..

MALZEMELER

2 tane Spitzkohl
300 gr az yagli kiyma
1,5 bardak pirinc
2  yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
2-3 dis sarimsak
1 adet kuru sogan
Maydonoz
Dereotu
Kuru Nane
Siviyag
Tuz


HAZIRLANISI

Ilk önce lahanalarin köklü göbek kismini bicakla kesip biraz yapraklarini ayirdiktan sonra, büyük bi tencereye biraz tuz ilave edip hasliyoruz. Ara ara kontroll edip cok fazla yumsamamasina dikkat edip , haslanan lahanalari soguk sudan gecirip suyunu süzmezi icin kenara aliyoruz. Bu arada ic harcimiz icin pirinclerimizi bol su ile yikayip, ince kiyilmis sogan, sarimsak,  maydonoz, dereotu, baharatlari ve salcasini verip kiyma ile birlikte yarim cay bardagi siviyagiyla elimizle karistiriyoruz.  Baharat ve tuz miktari sizin damak zevkinize kalmis.  Simdi lahanayi arzu ettiginiz sekilde sarip tenceremize diziyoruz.  Bu islem lahanalar bitene kadar devam ediyor.PhotoGrid_1410987445883 PhotoGrid_1411135191493 PhotoGrid_1411135237490 PhotoGrid_1411135137510 PhotoGrid_1411135109601

0 yorum:

Yorum Gönder