8 Kasım 2014 Cumartesi

erdbeer tiramisu


ERDBEER TIRAMISU
bol cilekli tiramisu ya kim hayir diyebilr ki ?? yaz aylarinda daha fresh tat arıyorsanız, iste size
pratik ve cok hafif bi tatli…. denemenizi kesinlikle tavisye ederim.

MALZEMELER
1 paket kedi dili bisküvi ( Löffelbiskuit )
1 Magerquark 500 gr ( süzme yogurt )
1 Mascarpone 200 gr
limon kabugu rendesi
1 cay bardagi toz seker
1 Vanillesekeri
300 gr Cilek
2 yemek kasigi nisasta + biraz toz seker
Hazirlanisi
Ilk önce kedillerini robota alip Un ufak olmamak sartiyla parcalayip bi kenara aliyoruz. arkasindan
cileklerimizi yikayip ayikladiktan sonra ( Bikac tane süslemek icin ayiriyoruz )robotla pürre haline getiriyoruz.
pürre halindeki cilekleri kücük bi tencereye alip damak sevkinize göre seker ilave ettikten sonra
2 yemek kasigi nisasta ile pisirip sogmasi icin bi kenara aliyoruz.cilek pürresini ara ara cirpma teli
ile karistiryoruz ki,kabuk baglamsini engeledigimiz gibi cabuk sogmasini sagliyoruz.
Mascarpone, Quark , toz seker, limon kabugu rendesi ve vanille sekeri ile cremamizi hazirliyoruz.
Ilk önce Cuplarimiza bir dolo dolu yemek kasigi kedi dili bisüvi arkasindan hazirladigimiz crema ve yine bisküvi
ve tekrar crema ile Cuplarimizi bir parmak bosluk birakarak dolduruyoruz. en son üzerine cilek pürremizi de
kasik yardimi ile Cuplarimizi tamamlıyoruz. AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder