4 Kasım 2014 Salı

FELLAH KÖFTESI

FELLAH KÖFTESI
Malzemeler
1 su bardagi ince bulgur
yarim su bardagi irmik
1 tane yumurta
yarim su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kimyon 1tatli kasigi karabiber
1 kasik biber salçasi
1 kasik kirmizi toz biber
1 su bardagi ince bulgur
yarim su bardagi irmik
1 tane yumurta
yarim su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kimyon 1tatli kasigi karabiber
1 kasik biber salçasi
1 kasik kirmizi toz biber
SOSU
2 dis sarisak
1 kasik domates salçasi
1 kasik kuru nane
1 kasik kimyon
1 kasik karabiber
1 kasik domates salçasi
1 kg domates (mevsimine göre domates kullanilmasini tercih edin)
Hazirlanisi:
Ince bulguru bir tepsiye aliyoruz,üzerine bir bardak sicak su döküp sismesini bekliyoruz. Bulgur sistikten sonra diger malzemeleri de ekleyip hamur gibi özlesene kadar yoguruyoruz. Yogurma islemi bittikten sonra, kücük bir kase ile su alip arada bir parmaklarimizi banarak minik köfteler yuvarlayip ortasini parmak ucuyla hafif bir cukur aciyoruz. Genis bir tencereye bol su ve bir tatli kasigi tuz ilave edip kaynadiktan sonra köfteleri suya birakiyoruz. Köfteler suyun üzerine cikinca pismis demektir. Makarna süzgece ile süzebiliriz. Köfteler haslanirken sosu icin bir tavaya biraz siviyag alip minik dogranmis sarimsaklari yagda biraz ceviriyor. Domateslerin kabuklarini soyup küp dograyip tavaya aliyoruz arkasindan diger malzemeleri de ilave edip kivam alinca atesten aliyoruz. Servis tabagina köfteleri alip üzerine sosu gezdirdikten sonra maydonoz ile süsleyebilirsiniz. AFIYET OLSUN12 13 14

0 yorum:

Yorum Gönder