8 Kasım 2014 Cumartesi

BUGDAYLI YOGURT CORBASI


BUGDAYLI YOGURT CORBASI
Anadolu da en Çok tüketilen Çorbalardan biri şüphesiz buğdaylı yogurt corbasi … CorbA deyip gecmiyelim,
günlük yaptgimiz corbalardan biraz daha zahmetli fakat kesinlikle değer diyorum ben…. bu çorbayı tabi ki
pirincle yapmak da mümkün lakin bugday ( veya yarma olarak da bilinir ) daha besleyici oldugunu
düsünüyorum …. bikac püf noktasi verip corbanin yapimina gecelim .
ben annemin yaptigi sekilde yapip onun bana verdigi önemli bilgileri sizinle paylasmak istiyorum.
evvela yogurdumuzu, corbaya baslamadan önce buzdolabindan alip, disarda kisa bi süre
bekletiyoruz ki oda sicakligina gelsin.ikinci önemli nokta corbamizi tahta kasik yardimi ile ve
sadece bir tek yöne dogru karistirmaya özen gösterelim.celik tencere tercih edin !!!
tabiki en önemlisi corbayi kesinlikle hic durmadan kaynayincaya kadar karistirmak.
bu noktalara dikkat edersek corbamiz kesilmeyecektir.
MALZEMELER
1 su bardagi asurelik bugday ( yarma )
3 su bardagi yogurt ( mümkünse tabiki süzme yogurt tercih edin )
1 yumurta
1 dolu dolu yemek kasigi Un
2 yemek kasigi tereyag
2 tatli kasigi kuru nane
2 dis sarimsak arzuya bagli
tuz
HAZIRLANISI
1. Bugdaylari tencereye alip üzerini 3 parmak gececek kadar su ile haslamaya birakiyoruz.( aksamdan suya
islarsaniz haslama suresi daha azalacaktir ) bugdaylar sisince altini kapatip bi kenara aliyoruz.
2. yogurt,Un ve yumurtayi celik tencereye alip mixer yardimi ile 1-2 dakika cirpiyoruz.daha sonra soguk
su ile yikadigimiz bugdaylarida tencereye ekleyip ,dövülmüs sarimsaklarida ilave ediyoruz .simdi
yaklasik 1,5 litre su ile ocakta yüksek ateste corbamizi karistirmaya baslayip kaynayincaya kadar hic durmadan karistiriyoruz..corba pistikce kivam alacaktir, cok koyu olursa sayet az az sicak su ilave kivamini inceltin…. corbamiz kaynayinca tuzunu ekleyip , kisik atese 10-15 dakika daha ara ara karistirmak sartiyla ateste birakiyoruz.
3.Tereyagini kücük bi cezveye alip icinde yakmadan naneyi söyle bi cevirin !! ( nane yesil renk verecektir)
4.Servis yaparken pisirdigimiz Tereyagini corbanin üzerine gezdiriyoruz……… AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder