Bayram arefesinde tatli yapacak zaminiz mi olmadi veya caniniz baklava acmakla uğraşmak mı istemiyorsunuz…. o zaman size yapımı en çabuk ve pratik bir şerbetli tatlı tarifi verim. . . Esim çok beğendi ..vakti az olup yinede şerbetli tatlı yapip ikram etmek isteyenler icin ideal … kesinlikle pisman olmayacaksiniz
MALZEMELER
2 paket rulo milföy 200 gram iri çekilmiş fındık veya ceviz 2 yumurta akı 3 yemek kasigi pudra sekeri
SERBET ICIN MALZEMELER
1, 5 su bardagi seker 1, 5 su bardagi su Bikac damla limon
HAZIRLANISI
Ilk önce seker ve suyu tencereye alıp kaynatmaya birakiyoruz . Serbetimiz 10 dakika kaynadıktan sonra, bir kaç damla limon suyu damlatıp ateşten alıyoruz ki şerbetimiz soğusun. fındık yumurta akı ve şekeri kabımıza alıp karıştırıyoruz. şimdi milföy hamurumuzu tezgaha alıp üzerinden bir kaç kez fazla incetmeden merdane ile geçiyoruz … dik dörtgen seklindeki milföy hamurumuzun uzun tarafina findiki harcimizdan ince bi sira yapip rulo gibi yukari doğru sarıyoruz, ayni şekilde karşısına da harcımzdan yerleştirip ikisini SIKI SIKI sararak ortaya getiriyoruz . Simdi hamuru ortadan kesik iki tane rulo elde etmis olacaz … ve kücük kücük dilimlere kesip üzerine yumurta sarisi sürüp 175 derece firinda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. birde soğumuş olan şerbeti fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine döküyoruz … Tarif arkadasim Gülüsüm Agatac Gürcan’a ait tskler AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder