8 Kasım 2014 Cumartesi

Terbiyeli dil corbasi



COK BEGENECEGINIZ HARIKA BI CORBA HANIMLAR …. MUTLAKA DENEYIN DERIM BEN…..
Malzemeler
Hayvan dili
” ben yarim kullandim”
3-4 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi Un
2-3 dis sarimsak
Limon, biraz sirke
Siviyag
Pulbiber
Tozbiber
Hazırlanış
Tenceremize dili alip tuz ve bikac damla sirke ekledigimiz suda, agir ateste yaklasik 1 saat hasliyoruz . Dil haslandiktan sonra suyunu döküp dilin üzerinde ki ince zarini soyuyoruz . Güzel haslandiysa zari cabuk soyulacaktir … dili istedigimiz büyüklükde küp küp dograyip bi kenara aliyoruz . Bu arada ayni tencereye kararinca su , tuz,ezdigimiz sarimsak, limon ve bikac damlayi sirkeyi yine Kayanamaya birakiyoruz. Küp küp dogradigimiz dili kaynamakta olan suya aktariyoruz ve bikac dakika daha dillerimizi hasliyoruz. Bu arada kücük bi kasede yogurt ve Un dan terbiyesini hazirlayip evvela dilin haslama suyundan terbiyemize eklioruz ki yogurdumuz kesilmesin ! Ve bu terbiyeyi kaynamakta olan corbamiza yavas yavas , bir taraftan karistirarak ekliyoruz ve 5 dakika kadar karistirmaya devam edioruz. Minik bi tavada toz + pulbiber biraz siviyag ile yakip servis yaparken üzerine gezdirioruz …afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder