MALZEMELER
3 tane Patlican
1 tane kuru sogan
3 domates
3 tane yesil biber
1 yemek kasigi domates salcasi
Pulbiber
Kirmizi toz biber
Tuz
Karabiber
Su
BEGENDISI ICIN GEREKLI MALZEMELER
Közlenmis patlican
2 yemek kasigi Un
2 Su bardagi süt
1 bardak rendelenmis kasar peyniri
Tuz
Karabiber
HAZIRLANISI
tencereye biraz siviyag alip. Küp dogradigimiz etleri kavurmaya basliyoruz. Üzerine yine minik minik dogradigimiz soganlari da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Suyunu iyice cekince yesil biberi de ilave edip arkasinda kabuklari soyulmus domatesleri verdikten sonra salca ve su ile birlikte pismeye birakiyoruz. Baharat ve tuzunu da ekliyoruz.
BEGENDININ TARIFI
Patlicanlari közlüyoruz ... ( ben tüm soyup disini firca ile siviyag sürdükten sonra firina atip közledim ) patlicanlari küp küp dogruyoruz ( catal yardimi ile iyice ezin ) tencereye siviyag alip icinde Un' ilave edip kokusu cikana kadar kavuruyoruz. Patlicanlari un'a ilave edip devam kavuruyoruz. Soguk süt ilave edip karistitiyoriz . Kasar peyniri ve tuz Karabiber ile birlikte kivam alana kadar pisiriyoruz . ( süt eklenilebilir ) begendimizi tabaga alip ortasini cukur haline getiriyoruz. Etli harcimizi doldurup servise sunuyoruz . AFIYET OLSUN

0 yorum:
Yorum Gönder