8 Kasım 2014 Cumartesi

DONUT Tarifi


Sevgili Takipcilerim…..BANA GÖRE MUTLAKA DENENMESI GEREKEN TARIFLERDEN BIRIYLE , SIZLERI TANISTIRIYORUM……PhotoGrid_1409394560951 Bizim Aile Donutu cok sevior, ara ara  Alman pastanesinden aliyordum, fakat bu tariften sonra kesinlikle birdaha pastane donuti YOK !  cocuklar bayiliyor, pufidik pufidik pamuk gibi Donut dedimi akan sular duruyor….. Kesinlikle deniyorsunuz, ve hicccccc pisman olmayacaksiniz eminim. Hadi bakalim, herkes Mutfaga .

MALZEMELER

3 su bardagi Un
1 cay bardagi ilik süt
1 tane yas maya
1 cay bardagi ilik su
2 yumurta
3 corba kasigi toz seker

KIZARTMAK ICIN
bol siviyag

ÜZERI ICIN
Blok schokolade
Schoko raspel
Renkli sekerler
arzu ettiginiz sekilde süsleyebilirsiniz

HAZIRLANISI

ilk onceönce ilik süt,  ilik su ve sekeri derin bir kabin icine alip yas mayamizi aciyoruz. Sonra diger malzemeleri de katip, kulak memesi yumusakliginda bi hamur yogurup 10- 15 dakika dinlendirip mayalanmasini beklemeden tezgahin üzerine Un döküyoruz. Hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler alip,  tezgahin üzerinde üzerine bol Un döküp Mayalanmaya birakiyoruz… Hamurlar mayalanmaya baslayinca  elimizle bastirip  ortasini Kücük bir kapakla kesip halka sekli veriyoruz.  NOT…. simdi bu sekilde tekrar mayalanmaya birakiyoruz, Mayasi gelince halkalari fazla hirpalamadan  yavasca  COK KIZGIN OLMAYAN yagin icine birakiyoruz… bu sekilde icini iyice cekecektir.  Kizartigimiz Donutlari 2-3 kat kagit havlu serdigimiz genis bir tabaga aliyoruz ki sogup yagini ceksin. Benmari usulü eritigimiz cikolataya batirip renki seker ve cikolata parcaciklari ile süslüyoruz.   AFIYET OLSUN,  KILO OLMASIN10660984_1462187377380155_365467073_n

0 yorum:

Yorum Gönder