MALZEMELER
s.b yesil mercimek
1 cay bardagi Eriste
Kiyma ( miktari size kalmis)
1 büyük sogan
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
Kuru nane + dereotu
Pulbiber…. tuz
Et suyu ( tercih ederseniz )
1 cay bardagi Eriste
Kiyma ( miktari size kalmis)
1 büyük sogan
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
Kuru nane + dereotu
Pulbiber…. tuz
Et suyu ( tercih ederseniz )
HAZIRLANISI
Aksamdan suya isladigimiz mercimekleri Kücük bi tencerede haslamaya birakiyoruz ( suya islamasaniz haslama süresi artacaktir ) . Bu arada baska bi tencereye siviyag ve tereyagimizi alip yagimiza kiyma ve hemen arkasindan minik minik dogradigimiz soganlarimizi da ekleyip güzelce kavuruyoruz . Bu arada haslanmis olan mercimekleri alip yikadiktan sonra süzüyoruz . Ve kavurdugumuz kiyma + sogana ekleyip biraz daha kavurmaya devam edioruz . Suyunu iyice cektikten sonra salca ve baharatlari ekleyip yeterince su ekleyip tenceremizin agzini kapatip agir atesde pismeye birakiyoruz . Yaklasik 10-15 dak sonra , corbamiz biraz özlestikten sonra Eristeleri de ekleyip 5 dak daha agzi kapali bi sekilde pisirdikten sonra yemegimiz servise hazir.
AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder