8 Kasım 2014 Cumartesi

Gnocchi TÜRK VERSIYONU


Güzel Kayserimizin icli Mantisini tutmasada , cok doyurucu cabucak yapilabilecek en pratik yemeklerden birisi . Italyan Mutfaginin önde gelen yemeklerinden Gnocchi , ana maddesi Patates… yani minik patates köftese diyebiliriz. Biz bugün tabiki hazir paket kulaniyoruz tembel yemegi Gnocchi yapmak icin buyrun mutfaga .

MALZEMELER

2 paket Gnocchi
Büyük bi kase Yogurt
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi tereyag
Pulbiber
Kirmizi Tozbiber
Arzu ederseniz biraz salca … ( ben kullanmadim ) 

HAZIRLANISI

Gnocchi’leri Makarna haslar gibi bol su ile haslamaya aliyoruz. Bu arada sarimsakli yogurdumuzu hazirlayabiliriz. Ara ara karistirip Gnocchi’leri pisince süzgecten gecirip süzüyoruz. Üzerinden soguk su birakip tekrar süzmesi icin kenars aliyoruz . Kücük bir tavada, tereyagin icinde kirmizi toz biber ve pulbiberimizi yakiyoruz. Ilinmis olan Gnocchi’leri sarimsakli yogurt ile bulusturup üzerine biberli tereyag gezdirip servise sunuyoruz. AFIYET OLSUN11111

0 yorum:

Yorum Gönder