Artik havalar yavas yavas sogmaya basliyor ve bu demekki kurabiye dönemi basliyor. Söyle soguk havalarda mis gibi taze cayin yanina helva tadinda bi kurabiye olsa fena mi olur yani ??? Bazen üzerine ceviz veya findikli … bazen göbegine findik…. bazende üzerine pudra sekeri ile degisik versionlarla sunmak mümkün kurabiyemizi.
MALZEMELER
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi tahin
1 su bardagi pudra sekeri
1 vanillesekeri
1 tatli kasigi tarcin
4 su bardagi un ( Un miktari tahinin suyuna göre degisebilir ) !!!!
HAZIRLANISI
Un haric bubütün Malzemeleri derin bir kaba alip yogurmaya baslayalim, simdi yavas yavas unumuzu ilave edip yogurmaya devam edelim.Un kurabiyesi kivamini alana kadar devam ediyoruz.yagli bir hamur elde ediyoruz bu sekilde, sayet un fazla kacarsa biraz siviyag ilave edip tekrardan yogurma islrmine devam etmelisiniz. Hamuru yogurdukca toparlanacaktir, simdi dagilma yapiorsa korkmayin yogurmaya devam edin ve toparlandigini göreceksiniz, yagli oldugu icin. Yogurdugumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlendirdikten sonra cevizden biraz bùyük toplar yapip yagli kagit serdigimiz firin tepsimize yerlestiriyoruz. Göbegine findik koyup biraz parmagi izla bastiriyoruz . 180 derece firinda üzeri hafif renk alinca firindan aliyoruz. Firinda birakmiyoruz ve soguyuncaya kadar kurabiyeleri elemiyoruz. NOT . kabartmatozu kullanmiyoruz . AFIYET OLSUN 

0 yorum:
Yorum Gönder