Besamel soslu köfte patlican
MALZEMELER
3 tane Patlican
Köfte icin GEREKLI MALZEMELER
300 gr Kiyma
1 sogan
2 dis sarimsak
Yarim cay bardagi Galleta Unu
1 yumurta
1 yemek kasigi biber salcasi
Pulbiber
Karabiber
Maydonoz
Tuz
BESAMEL SOS
1,5 yemek kasigi Un
2 su bardagi Süt
1 yemek kasigi tereyag
Karabiber
Tuz
Muskat
MALZEMELER
3 tane Patlican
Köfte icin GEREKLI MALZEMELER
300 gr Kiyma
1 sogan
2 dis sarimsak
Yarim cay bardagi Galleta Unu
1 yumurta
1 yemek kasigi biber salcasi
Pulbiber
Karabiber
Maydonoz
Tuz
BESAMEL SOS
1,5 yemek kasigi Un
2 su bardagi Süt
1 yemek kasigi tereyag
Karabiber
Tuz
Muskat
Salcali sos icin
1 yemek kasigi domates salcasini su ile acip firin kabimiza dizdigimiz patlican köftelerin üzerine gezdiriyoruz
HAZIRLANISI
Patlicanlari pijamali soyup dilimliyoruz. Tuzlu suda bi müddet bekletip, bol Su ile yikayip havlu kagidin üzerinde kuruluyoruz. Izgara ( Silex ) a icine yagli kagit serip patlicanlarin üzerini firca ile hafif yaglayip silexin agzini kapatip bu sekilde kizartiyoruz . Bu arada köftemiz icin sogan, sarimsak ve maydonoz ince kiyilir diger malzemeleri de ilave edip köftemizi yoguruyoruz. Kizaran patlican dilimlerinin üzerine köftemizi yerlestirip tepsi veya firin kabimiza diziyoruz. Bu sekilde patlicanlarimiz bitene kadar devam edioruz. Besamel sos icin Un’u kokusu cikana kadar kavuruyoruz. Üzerine sütü ilave edip ,cirpma teli ile devamli karistirarak pisiriyoruz. Sosumuz Koyulasinca tuz, Karabiber ve Muskat ekleyip atesten aliyoruz. Firin kabimiza dizdigimiz patlicanli köftelerin üzerine kasik yardimiyla ile Besamel Sosumuzu verip 190 derecede 20-25 dakika kadar firinliyoruz. Pisme süresi firindan firina degisebilir, kontrol etmeyi ihmal etmeyin . AFIYET OLSUN
1 yemek kasigi domates salcasini su ile acip firin kabimiza dizdigimiz patlican köftelerin üzerine gezdiriyoruz
HAZIRLANISI
Patlicanlari pijamali soyup dilimliyoruz. Tuzlu suda bi müddet bekletip, bol Su ile yikayip havlu kagidin üzerinde kuruluyoruz. Izgara ( Silex ) a icine yagli kagit serip patlicanlarin üzerini firca ile hafif yaglayip silexin agzini kapatip bu sekilde kizartiyoruz . Bu arada köftemiz icin sogan, sarimsak ve maydonoz ince kiyilir diger malzemeleri de ilave edip köftemizi yoguruyoruz. Kizaran patlican dilimlerinin üzerine köftemizi yerlestirip tepsi veya firin kabimiza diziyoruz. Bu sekilde patlicanlarimiz bitene kadar devam edioruz. Besamel sos icin Un’u kokusu cikana kadar kavuruyoruz. Üzerine sütü ilave edip ,cirpma teli ile devamli karistirarak pisiriyoruz. Sosumuz Koyulasinca tuz, Karabiber ve Muskat ekleyip atesten aliyoruz. Firin kabimiza dizdigimiz patlicanli köftelerin üzerine kasik yardimiyla ile Besamel Sosumuzu verip 190 derecede 20-25 dakika kadar firinliyoruz. Pisme süresi firindan firina degisebilir, kontrol etmeyi ihmal etmeyin . AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder