MALZEMELER
1 kg Un
1 yas maya
Yarim cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar ilik Su
Üzeri icin gerekli MALZEMELER
Kutuda passierte tomaten ( alternativ domates salcasi ve ketchup karistiriyoruz + hafif sulandiriyoruz )
500 gr taze mantar ( dose de olur tabiki )
2 tane parmak sucuk
1 tane büyük kuru sogan
1 tane kirmizi paprika ( biber)
1 tane sari paprika ( biber )
1 kutu misir
1 kutu tonbaligi
2 büyük su bardagi kadar rendelenmis kasar
Istediginiz sekilde pizzanizi hazirlayabilirsiniz, burasi sizin damak sevkinize kalmis, her tür sebze ve deniz ürünü kullanilabilir. Sirf sebze örnek Ispanak, sogan, sarimsak ve mantar ! Tonbalikli pizzaya misir cok yakisiyor !
HAZIRLANISI
Ilik suyun icinde mayamizi aciyoruz, icine diger malzemeleri de ilave edip yumusak fakat ele yapismayan bi hamur yogurup mayalanmaya birakiyoruz. Bu arada sogan,paprika ve mantarlari yikayip istedigimiz ebatta kesiyoruz. Misir ve tonbaligini hazirliyoruz. Mayasi gelen hamurumuzdan portakal büyüklügünde bezeler alip tepsimize göre aciyoruz. Yagli kagit serip hamurumuzu üzerine aliyoruz. Hamur kücük parmagimiz kalinliginda olmali. Hamurun üzerine passierte tomaten yani pürre haline getirilmis domates sosu, hazir paketlerde satiliyor, döküp yemek kasigi yardimi ile hertarafina gelecek sekilde yayiyoruz. Üzerine sogan , paprika, sucuk , mantar, artik nasil arzu ederseniz bol bol esit bi sekilde dagitiyoruz. Arzu eden biraz pulbiber ilave edebilir. Firina sürmeden önce rendelenmis kasar peynirini de yine esit bi sekilde hertarafina döküp kizarmasi icin firina veriyoruz. 180-200 derecede üzeri kizarana dek pisiriyoruz. AFIYET OLSUN




0 yorum:
Yorum Gönder