8 Kasım 2014 Cumartesi

Sebzeli Köfte

MALZEMELER
500 gr az yagli kiyma
1 tane sogan
2- 3 dis sarimsak
1 yumurta
Yarim cay bardagi galleta Unu veya ekmek ici
Maydonoz
Pulbiber, kirmizi toz biber, kimyon ve tuz
1 yemek kasigi biber salcasi
———————————————————————————————–
KÖFTELERIN IC MALZEMESI
Bezelye
Havuc
SOS ICIN GEREKLI MALZEMELER
3 tane olgunlasmis domates ( kabuklari soyup rendelenecek )
1 yemek kasigi domates salcasi
HAZIRLANISI
Sogan ve sarimsaklarimizi soyup rendeliyoruz … maydonozlari da olabildigi kadar kücük dograyip kiymamiza katiyoruz…. yumurta, galleta Unu,bahartlarida ekleyip kiymamizi yogurmaya basliyoruz …. en az bi 10 dak kadar yogurmaliyiz ki, hamur kivamini alsin. Az yoguruldugu taktirde köftelerimiz acilma yapacaktir…. simdi limon büyüklùgünde parca alip avucumuzun icine sekil verip ortasini bas parmagimizla oyuyoruz…. bu arada haslanmis sebzeleri ( ben kutuda karisik havuc ve bezelye kullandim ) icine doldurup elimizi su’ya banip banip seklini düzelterek agzini kapatiyoruz….Bu islem bütün kiymamiz bitene kadar devam ediyoruz.
Simdi sira Sos hazirlamaya geldi…. bunun icin 3-4 yemek kasigi siviyagimzi biraz yüksek’ ce bi tavamiza aliyoruz….. rendeledigimiz domatesleri biraz yagda cevirdikten sonra salcamizi da ekleyip, bu sos’un icine köftelerimizi yerlestiriyoruz…. ilK önce yüksek ateste, kaynamaya baslayinca da kücük ateste pismeye birakiyoruz….. agzi kapali bi sekilde 20 dakika sonra köftelerimiz servis için hazır… AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder