8 Kasım 2014 Cumartesi

file bademli anne keki

Merhaba hanımlar bugün sizlere bademli kekin tarfini ve yapılışını resimlerle anlatacağım çayın yanına en çooook yakışan şüphesiz ANNE keki  …. Ve ayrıca Sevgili Eşimin en çok sevdiği, bakalım sizlerde beğenecek misiniz ?MALZEMELER
4 yumurta
1-1,5 su bardağı seker
1 su bardagi Süt
1 su bardagi sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanille sekeri
Limon kabuğu rendesi
3 su bardağı Un
File badem ( arzu ya göre )
Yumurta ve seker köpürene dek cirpilir. Sıvı yağ, süt ve Limon kabuğu rendesi eklenip tekrar çırpmaya devam ediyoruz … en son Un, kabartma tozu ve vanille şekeri de ekleyip söyle bi karıştırdıktan sonra yağladığımız ve file bademi kapladığımız  kek kalıbımıza harcımızı boşaltıyoruz ….. önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişiriyoruz . Kürdan Testi yaptiktan sonra fırından alıp soğumasını  bekliyoruz, ters çevirip servis tabağımıza  alıyoruz …
AFİYET OLSUN
Özlem Ile Yemekteyiz Foto

0 yorum:

Yorum Gönder