MALZEMELER
1 Dizi Kuru Patlican
300 gr az yagli kiyma
1,5 su bardagi pirinc
1 sogan
2 dis sarimsak
1 corba kasigi domates salcasi
1 corba kasigi biber salcasi
Maydonoz
Dereotu
Karabiber
Pulbiber
Siviyag
Sumak ( arzuya bagli)
Nar eksisi
Tuz
HAZIRLANISI
kuru patlicanlari tenceremize alip 5 dakika hasliyoruz. IC HARCI icin pirinclerimizi bol su ile yikayip, kiyma , ince kiyilmis maydonoz ve dereotunu,minik dogranmis sogan ve sarimsagi ekliyoruz. Salcalari ve diger baharatlarida ilave edip yarim cay bardagi siviyag ve nar eksisini de verip elimizle yoguruyoruz. Yogurdugumuz harci haslayip soguk suyla tekrar yikadigimiz patlicanlarimizi dolduruyoruz. Patlicanlai harc ile yariya kadar dolduruyoruz ki, pirincler sisiyorlar….. doldurdugumuz patlicanlari tenceremize dizip üzerini gecmeyecek kadar su ilave edip biraz siviyag ve nar eksisi verdikten sonra , agir ateste pisiriyoruz. AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder