8 Kasım 2014 Cumartesi

Taze Makarna


Taze Makarna Manti hamurundan makarna  (  Bandnudeln )  …. yaaaa bugün ne pisirim diye düsünmeyin , zahmetine kesinlikle degecek ev makarnasi ,  Alternatifi cok…. Ister firinda besamel soslu… isterseniz normal makarna gibi haslayip arzu ettiginiz bir sos ile Ailenize sunun.  Ben bugün tavuk gögsü ile ispanakli kremali makarna yaptim.  buyrun bakalim.

Hamuru icin MALZEMELER
3 yumurta
Un
Su
Tuz
Miktarini siz gerektigi kadar artirabilirsin tabiki

Sos icin gerekli MALZEMELER
500 gr tavuk gögsü
Ispanak       ben TK kullandim, siz taze de kullanabilirsiniz
2 paket cigkrema/  Schlagsahne
Tuz
Muskat

HAZIRLANISI

Un, su , yumurta ve tuzu bi kaba alip manti hamuru gibi sertce bi hamur yoguruyoruz.  Yogurdugumuz hamurun üzerine hafif nemli temiz bi bezle kapatip dinlenmesi icin bir kenara aliyoruz. Bu arada arzu ederseniz tavaya biraz siviyag alip, küp dogradigimiz tavuk gögsünü agir agir pismesi icin kenara aliyoruz.  Dinlenen hamurdan beze alip hafif Unladigimiz tezgahin üzerinde büyükce cok ince olmamak sarti ile hamurumuzu aciyoruz. Ben Bandnudeln gibi kalinca kestim, sizler arzu ettiginiz sekilde kesebilirsiniz tabiki.     Bu arada tavuk gögüslerimizi suyunu cektikten sonra soteliyoruz, arzu ettiginiz miktarda ispanagimizi da ilave edip birlikte bikac dakika daha pisiriyoruz.  2 paket cigkremamizi da ilave edip muskat ve tuz ile birlikte krema kivam alana kadar pisirmeye devam ediyoruz.  Kestigimiz makarnalari bildiginiz sekilde haslayip süzdürùyoruz, tabagimiza alip üzerine  Sos’unu verip servise sunuyoruz.       AFIYET OLSUNPhotoGrid_1411070245215 PhotoGrid_1411070269744 PhotoGrid_1411070298727 PhotoGrid_1410987218776 PhotoGrid_1411070217324

0 yorum:

Yorum Gönder