14 Ağustos 2014 Perşembe

ANALI KIZLI


Anadolu nun meshur yemeklerinden biri   Anali kizli .... Zahmet li oldugu kadar da nefis bi tarif ...   mutlaka deneyin derim 

Malzemeler:
1kilo kiyma
3,4 buyuk bas sogan
1kilo koftelik bulgur
1yumurta
Tuz ,biraz haslanmis nohut
Karabiber pul biber kimyon
Un
Biber salcasi
YAPILISI:
Tencereye birazcik sivi yag koyun ocaga koyup altini yakin kiymadan biraz ayirin disina koymak icin lazim kalan kiymayi suyunu cekene kadar kavurun suyunu cekince kucuk kucuk dogradigimiz soganlari ve istegimize gore margarin koyalim soganlarda kavrulunca biber salcasi,tuz,karabiber,pul biberi ekleyip sogumaya birakalim biraz soguyunca buzdolabina koyalim ki iyice sogusun koftelerin icine koyarken kolay oluyor.
Diger tarafta bulguru ilik suyla islatalim biraz sisînce yumurtayi tuzunu karabiber pul biber biber salcasi ve ayirdigimiz kiymadan (yalniz bu kiyma yagsiz olmali kasabiniza soyleyin icine koyacaginiz kiymadan ayri yagsiz kiyma versin yagli kiyma olursa icli kofteler dagilir)bu malzemelerle iyice yogurun veye varsa kofte makinanizda cekin sonra biraz. da un katip kivam alinca onceden kavurup sogumaya biraktigimiz kiyma ic harcimizla kucuk kucuk icli kofteler yapalim kac kisiye yapacaksaniz ben 4 kisiyiz 8 kofte koydum kisi basi 2 kofte oldu.Bu yemegimizin annesi oluyor.sonra ayni hamurdan minik,minik toplar yapalim kisi sayiniza gore ayarlayin 
Simdi yemegimizin son asamasi :
Tencereye biraz sivi yag (isteyen tereyagi yada kendi yedigi yagi koyabilir) biraz biber salcasi ve bir tane rendelenmis domatesi kavururuz istege gore et yada bulyon ilave édilip yeteri kadar du koyup kaynamaya birakilir su kaynayinca minik minik yaptigimiz toplari suya birakiriz biraz kaynattiktan sonra suyuna nar eksisi asli nar eksîlidir ! sevmeyen limon suyu koyabilir yada limon tuzu 
Sonra icli kofteleri de ilave ederiz bir 5,10dakika dakika daha kaynatip icine haslanmis nohutlarimizida ekleriz yemegimiz servise hazirdir ,Tülin Türkmen Karaca'ya tsk ederiz
AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder