19 Ağustos 2014 Salı

FRAMBUAZLI CHEESECAKE


Bugün bu güzel kekden yeme şansına sahip herkes bayıldı.
Ben yaptım diye demiyorum :) kesinlikle deneyin bu tarifi diyorum. Buyrun tarife gecelim

MALZEMELER
Tabanı için
1 bucuk paket yulafli Bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağ 

Kreması için
400 gr labne peyniri
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı un 
1 çorba kaşığı nişasta 
1 paket vanilya

Frambuaz Sosu
1 su bardağı frambuaz
1 tart jöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı vişne suyu
1 bucuk çay bardağı su

Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda iyice kırın. Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ölçüsüne göre yağlı kağıt serin. Kenarlarını da margarin ile yağlayın. Hazırladığınız bisküvi tabanını kek kalıbına dökerek her tarafına yayın. Kenarlarına doğru 1 cm yüksekliğinde olsun. Elinizle zeminini iyice bastırın. Daha sonra buzdolabına kaldırıp bekletin. Diğer yandan derin bir kabın içine krem peynirlerini alın. Üzerine toz şekeri döküp mikser ile şeker eriyince kadar iyice çırpın. Üzerine 1 kutu kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından sırayla yumurtayı ekleyin. Son olarak unu ve vanilini ekleyin. Buzdolabından çıkardığınız kek kalıbının içine yavaşça dökün. Önceden ısıtılmamış 160 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. Frambuaz sosu için sos tenceresine frambuazları alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte şeker eriyince kadar pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritin. frambuazların üzerine ip gibi döküp hızlıca karıştırın. 2 dk sonra ocaktan alın. Fırından çıkartıp iyice soğutup buzdolabında dinlendirdiğiniz cheescakenizin üzerine döküp servis edin. AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder