Cayin yanina ne yapim diye düsünmeyin…. mis gibi, kat kat harika bi tat….. ilk firindan ciktiginda sicak sicak müthis oluyor….. buyrun bakakim.
MALZEMELER
1 su bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
2 yumurta ( 1 beyazi disina )
1 tane yas maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar Un
Kulak memesinden biraz daha yumsak bi hamur olcak
Aralarina sürmek icin oda sicakliginda tereyag
hamuru acmak icin nisasta
Üzerine galeta unu
IC HARCI
beyaz peynir
Maydonoz
Ici bos da cok güzel oluyor
HAZIRLANISI
Bütün Malzemeleri karistirip yumsak ele yapismayan bi hamur yogurup elde ediyoruz. Hamurumuzu 15-20 dakika mayalanmaya birakiyoruz….. dinlendikten sonra 24 esit parcaya ayirip beze yapioruz. Bezeleri tatli tabagi büyüklügünde aciyoruz, aralarina elimizle tereyag sürüp üst üste yerlestirioruz, en üste tereyag sürmüyoruz …. üzerini nisastalayip büyükce bi hamur aciyoruz. Önce 4 parcaya kesiyoruz…… sonra bu 4 parcayi tekrar 3 veya 4 esit parca kesiyoruz. Simdi kalin taraftan baslayarak , sigara böregi sarar gibi sariyoruz. En son ay seklini verip önce yumurta akina daha sonrada galleta Unu’ na buluyoruz. Hazirladigimiz Poagcalari 30 dakika kadar daha tepside dinlendirip firina vermeden önce yumurta sarisini sürüyoruz. 180 derecede üzeri kizarana dek pisiriyoruz….. AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder