17 Ağustos 2014 Pazar

CIKOLATA SOSLU BROWNIE


sizde misafirlerinize güzel bir pasta yapmanın zorluğunu mu çekiyorsunuz ? cevabınız evet ise işte size çok kolay browni tarifi 
Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Cikolata sosun malzemeleri
2 bucuk su bardagi süt
1 dolu dolu yemek kasigi nisasta
3-4 yemek kasigi kakao
yarim cay bardagi seker

 Hazirlanisi
Unun ve kabartma tozunun haricindeki bütün malzemeyi birbirine katar,5 dakika mikserle çırparız.Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırırız.(pişen kekin üzerine dökmek için)Ayırdıktan sonra kalan karışıma unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırdıktan sonra ekleriz.2-3 dakikada böyle karıştırdıktan sonra büyük boy kare borcama veya bu ölçülerde bir tepsiye yağladıktan sonra boşaltırız.Krepten çok az koyu bir kıvamı olmalı.Eğer daha koyu olursa yumuşak olmaz.175 derecede yarım saat pişiririz.Kekinizin ortasına elinizle bastırın ,eğer pişmemiş ise ısıyı biraz düşürerek içinin iyice pişmesini sağlayın.Fırından çıkarınca sıcakken bir yemek çatalı yardımıyla 8-10 yerinden çatalı batırarak delikler açın.Sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün.

cikolata sosun yapilisi
kücük bir tencereye sos malzemelerini katiyoruz devamli cirpmak sartiyla pisiriyoruz sogmus kekimizin üzerine gzelce döküyoruz.. AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder