selam sevgili üyecanlar sunumu hos yapimi basit ve cok hafif bir tatliyla karsinizdayim ,,buyrun tarife :)
MALZEMELER 9 yemek kasigi irmik 1 litre Süt 9 yemek kasigi seker 1 Vanillesekeri 2-3 yemek kasigi kakao 1 yemek kasigi tereyag
Visne sosun Malzemeleri
10-15 tane Schattenmorellen / Kavanoz Visne 1 su bardagi visne suyu 1 yemek kasigi nisasta
HAZIRLANISI
Süt, irmik ve sekeri tencereye alip cirpma teli ile devamli karistirarak pisiriyoruz. Ilk pistigi an, bir yemek kasigi tereyag ve vanillesekeri ekleyip biraz daha karistirip atesten aliyoruz . Kullanacaginiz kalibi sudan gecirip irmik tatlisinin bir kismini bosaltip, , diger yarisina kakao ilave edip üzerine döküyoruz ... benim gibi kücük silikon kaliblarda veya büyük bir kalip kullanmak mümkün ... simdi temiz bi kücük tencereye 1 bardak visne suyunu alip icine 1 kasik nisasta ile birlikte yine devamli karistirmak sureti ile pisiriyoruz. Pismeye yakin ayirdigimiz 10 -15 adet visnemizi de ilave ederek alt üst yapip homojen bir kivam elde ediyoruz.... daha fazla visne sos arzu ediyorsaniz miktari artirmak mümkün ... ayni sekilde visne icin de gecerli .... AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder