Sevgili takipcilerim..... havuc ve cevizin nekadar birbirine yakistigini söylememe gerek varmi ? Evet bu pastamiz cok hafif ve pratik oldugu kadar da nefis . Herzaman agir bol kremali pasta olcak diye birsey yok tabiki bugün de böyle olsun . Buyrun bakalim
MALZEMELER
1 paket betibör bisküvi
1 bucuk kilo havuc
1 cay bardagi iri cekilmis ceviz
1 su bardagi seker ( seker miktarini siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz )
Üzerini kaplamak icin 1 kutu schlagsahne/ cigkrema
HAZIRLANISI
ilk önce havuclari soyum irice dograyip tenereye aliyoruz, üzerine yaklasik 3 su bardagi su ilave edip haslamaya birakiyoruz. Havuclar yumusayinca suyunu süzüp sicak havuclarin icine toz sekerimizi ilave ediyoruz. Blender yardimi ile sekerli havuclari pürre haline getirip bir kenara aliyoruz. Kullanacagimiz kalibin icini strech folie ile kaplayip bisküvilerimizle kalibin alt ve etrafina diziyoruz. Simdi pürre havuclardan biraz dikkatli bi sekilde kalibimiza bosaltiyoruz, ceviz de ekleyip ve bir sira bisküvi daha yerlestiriyoruz. Bu sekilde havuclarimiz bitene kadar devam ediyoruz. En üstünü yine bisküvi ile kapatip, stretch folionun kullaklarini üzerine kapati biraz dinlendikten sonra 1-2 saat buzdolabinda sogmaya birakiyoruz. Pastamiz sogurken biz mixer yardimi ile kremamizi cirpiyoruz. Sogmus olan pastayi kremayla kaplayip arzu ettiginiz sekilde süsleyebilirsiniz. AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder