1 Litre Süt
1 cay bardagi Pirinc2 yemek kasigi nisasta
1 yumurta sarisi
1 su bardagi seker
1 vanillesekeri
1 tane schlagsahne / cigkrema
Pirincleri güzelce yikayip bi miktar su ile hasliyoruz. Süt, cigkrema, yumurta sarisi ve tozsekeri tencereye alip cirpma teli ile devamli karistirarak pisiriyoruz. Kaynamaya baslayinca hasladigimiz pirincleri ilave edip bir süre daha agir ateste birakiyoruz
Bu arada yarim cay bardagi su ile nisastayi acip pismekte olan sütlaca ekliyoruz,ocaktan almadan önce vanillesekeri ekleyip bir iki dakika sonra atesten aliyoruz.Firina dayanakli kaselere sütlacimizi esit bi sekilde paylastirip derin bi firin tepsisine kaseleri yerlestiriyoruz. Tepsiye soguk su doldurup 200 derecede Firinin üst bölümünde üzeri kizarana dek pisiriyoruz. Disarda ilindiktan sonra, Buzdolabinda sogmaya alabiliriz.
AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder