26 Ağustos 2014 Salı

CAKMA PATLICAN BALIGI



Sevgili takipcilerim ... bugün kizartma yapmaya ne dersiniz ? Sabah kahvaltiya veya aksam yemege baslangic olarak sunacabileceginiz harika bi kizartma. Buyrun mutfaga ...
  • MALZEMELER
    2-3 patlican
    3 yumurta
    Bi kase misir Unu
    Biraz tuz
    Kizartmak icin siviyag
    HAZIRLANISI
    Patlicanlari pijamali soyup iki parmak kalinliginda kesip, yikadiktan sonra tuzlu suda bekletioruz . Bu arada yumurtalari derin bi kaba kirip biraz tuz ilave edip cirpiyoruz . Misir Unu'nu büyük bi tabaga aliyoruz . Kizartma icin bol siviyagini tencereye bosaltip altini yüksek ayara acip yagin kizmasini bekliyoruz . Patlicanlari tekrar yikayip tuzlu sudan arindirip 2-3 kat kagit havlu ile kurluyoruz ki suyunu iyice ceksin . Simdi patlicanlari alip ilk önce yumurta arkasindan Misir Unu'na bulayip tekrar temiz havlu kagida aliyoruz ki yagini ceksin ( cok yag cekmior ama ben yinede yapiorum ) . Patlicanlar bitene kadar islem devam ediyoruz . Servis yaparken sade veya sarimsakli yogurt ile sunabilirsiniz . AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder