7 Ağustos 2014 Perşembe

Kabak Bayıldı kabak dolmasi

merhaba kabak bayildi (Kabak dolmasi) sebze sevenler icin harika bir secimdir,,baslangic olarakta ikram edebileceginiz muhtesem bir tad siddetle tavsiye ederim :)

Malzemeler:

Yarım su bardağı zeytinyağı
4 Adet kabak
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
4 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz,
karabiber,
Tozşeker

Yemek Tarifi

# Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın.
# Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
# Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin.
# Kabukalarını soymadan ikiye bölün.
# Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun.
# Tekrar yıkayın ve süzün.
# Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
# Tüm malzemeyi tuz, tozşeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın.
# Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
# Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun.
# Artanı kabakların kenarına dağıtın.
# Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin.
# Daha sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder