7 Ağustos 2014 Perşembe

labneli rulo

Arasına:
200 gr. labne peyniri
2 dal yeşil soğan (sadece yeşil kısımları)
1 adet kapya biber
3-4 dal dereotu

1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 çay bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3-4 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 tatlı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

60 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu


Yapılışı :

Yumurtaların sarısı ve akları ayrılır. Yumurta aklarına bir çimdik tuz atılıp mikser ile iyice kar haline gelinceye kadar çırpılır. (Kase ters çevrildiğinde dökülmeyecek)

Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve kaynar su karıştırılır. Un, nişasta, kabartma tozu ve tuz birlikte elenerek yumurta sarılarına eklenir. Eritilip soğutulmuş tereyağı ve 
salçalar ilave edilir. (Hamur kırmızı bir renk alacak) Sonra yavaşça yumurta akları eklenip sönmemesine dikkat edilerek karıştırılır. Kare bir fırın kabına yağlı kağıt serilir
 ve hazırlanan hamur düzgünce üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. İlk sıcaklığı geçince 
yağlı kağıt ile birlikte rulo yapılır, üzerine nemli bir bez örtülerek soğumaya bırakılır.

Yeşil soğan ve dereotu ince kıyılır, kapya biber minik küpler halinde doğranır, ezilmiş sarımsak ile birlikte labne peyniri ile karıştırılır. Soğuyan rulo açılır ve üzerine
 labneli karışım düzgünce yayılır, sonra tekrar rulo yapılır. Streç filme sıkıca sarılıp bir gece buzdolabında bekletilir. Dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder