9 Ağustos 2014 Cumartesi

Profiterolu pasta



Selam üyecanlar bu muhtesem pasta sevgili arkadasimiz Haticegul Eraltin'a aittir kizina dogum günü pastasi olarak yapmis dogum gününü kutlar nice mutlu seneler diler tarif icin tesekkür ederiz :)

5 yumurta , bir bucuk su bardagi seker , bir su bardagi sivi yag , bi subardagina yakin sut , bir paket bitter , 3 bucuk su bardagi un , kabartma tozu . Once sekerle yumurtalari beyazlayana kadar cirpmak . Cikolatayi eritip sutle karistirmak hem sogumasi hem daha colay karismasi icin , kalan mazemeyide tek tek katip bi guzel pisirmek . Ister cikolatali puding ister krem santi hazirlayip ortasina ustune surmek

Pastanin aslinda cok özelligi yok . Cikolatali pasta yaptim . Arasina ve ustune cikolatali krem surdum . Kenarlarina koydugum profitrol ortalarinada krem santi . Damla cikolataylada susledim . 

Profitrol icin : 125 ml su ,125 ml sut , 110 g tereyag, 140 gr un , bi cimdik tuz , iki yemek kasigi seker . 
Su, sut ve tereyagi tuz ve sekeri bir tencereye yada pilav tavasina almak ve isitmak , tereyag eriyince unu katip iyice karistira karistira pisirmek ve biraz ilimasi icin kenara almak . Sert bi hamur lluyo . Sonra tek tek yedire yedire yumurtalari katip karistirmak . Bir sikma aparatiyla yada yoksa kasikla topak topak yagli kagidin oldugu bi tepsiye dizmek . 200 derecede pisirmek . 

Icine krem patisier deniyo fransizca ama turkce ismini bilmiyorum onun tarifini verim :)) 
1 litre sut , 100 gr un , 200gr seker , 4 yumurta sarisi , vanilya . Sutu bi tencereye almak , bir kapda seker ve yumurta sarilarini iyice cirpmak unuda katmak azda sut ekleyerek cirpmak ve iliyan geri kalan sute ekleyip karnayana kadar karistirmak . 
Karamel icin sekerrrr ve sivi krem . Sekeri cok kisik ateste eritin , dikkat fazla kararmasin . sivi kremi de isitin eriyen sekere katin . Biraz sertlesebilir karistirmaya devam edin. Topak kalirsa suzgecten gecirin hmmmm nefis oluyo kokusuda tadida
.afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder