Selam üyecanlar bu muhtesem pasta sevgili arkadasimiz Haticegul Eraltin'a aittir kizina dogum günü pastasi olarak yapmis dogum gününü kutlar nice mutlu seneler diler tarif icin tesekkür ederiz :)
5 yumurta , bir bucuk su bardagi seker , bir su bardagi sivi yag , bi subardagina yakin sut , bir paket bitter , 3 bucuk su bardagi un , kabartma tozu . Once sekerle yumurtalari beyazlayana kadar cirpmak . Cikolatayi eritip sutle karistirmak hem sogumasi hem daha colay karismasi icin , kalan mazemeyide tek tek katip bi guzel pisirmek . Ister cikolatali puding ister krem santi hazirlayip ortasina ustune surmek
Pastanin aslinda cok özelligi yok . Cikolatali pasta yaptim . Arasina ve ustune cikolatali krem surdum . Kenarlarina koydugum profitrol ortalarinada krem santi . Damla cikolataylada susledim .
Profitrol icin : 125 ml su ,125 ml sut , 110 g tereyag, 140 gr un , bi cimdik tuz , iki yemek kasigi seker .
Su, sut ve tereyagi tuz ve sekeri bir tencereye yada pilav tavasina almak ve isitmak , tereyag eriyince unu katip iyice karistira karistira pisirmek ve biraz ilimasi icin kenara almak . Sert bi hamur lluyo . Sonra tek tek yedire yedire yumurtalari katip karistirmak . Bir sikma aparatiyla yada yoksa kasikla topak topak yagli kagidin oldugu bi tepsiye dizmek . 200 derecede pisirmek .
Icine krem patisier deniyo fransizca ama turkce ismini bilmiyorum onun tarifini verim :))
1 litre sut , 100 gr un , 200gr seker , 4 yumurta sarisi , vanilya . Sutu bi tencereye almak , bir kapda seker ve yumurta sarilarini iyice cirpmak unuda katmak azda sut ekleyerek cirpmak ve iliyan geri kalan sute ekleyip karnayana kadar karistirmak .
Karamel icin sekerrrr ve sivi krem . Sekeri cok kisik ateste eritin , dikkat fazla kararmasin . sivi kremi de isitin eriyen sekere katin . Biraz sertlesebilir karistirmaya devam edin. Topak kalirsa suzgecten gecirin hmmmm nefis oluyo kokusuda tadida
.afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder