Türk geleneklerine göre doğum sonrası ziyarete gelen kişilere lohusa şerbeti ikram ediIir. Şerbet, Iohusa şekeri oIarak adIandırıIan özeI bir şekerIe yapımasından doIayı şekeri aktar ve şekerciIerden temin edebiIirsiniz.
Lohusa şerbeti tarifi için MaIzemeIer 15-20 bardak su Yarım eceerken.net kiIo Iohusa şekeri 5 su bardağı toz şeker : 15 adet KaranfiI 3-4 kabuk tarçın Şerbetin hazırIanışı Su, şeker ve Iohusa şekeri büyük bir tencereye kaynatıImak üzere konuIur ve 25-30 dk. kaynatıIır.TüIbent içinde tarçın ve karanfiIIer tencereye konur ve bir müddet kaynatıImaya devam ediIir. Ateşin aItından aIdığınız tencerenin içindekiIer süzüIerek sıcak ya da soğuk oIarak servis ediIir. Lohusa şerbetinin yanında peksimet ve gaIeta gibi şekersiz yiyecekIer de ikram ediIebiIir.Afiyet OIsun..
0 yorum:
Yorum Gönder