Yaza uygun bol meyveli cok hafif bi pasta .... ben Orman meyvesi kullandim arzu eden cilek veya herhangi baska bi Meyve de kullanabilir .
MALZEMELER
3 yumurta
125 gr Margarine / tereyag
Oda sicakliginda
150 gr seker
1 vanillesekeri
1 kabartmatozu
1 limon kabugu rendesi
1 cay bardagi süt
250-300 gr Un
ARA KREMASI ICIN MALZEMELER
2 paket Paradies creme Vanille - TÜRKIYEDE kremole vanilya
2 tane Frischkäse
2 tane cremefresh
TÜRKIYEDE mascarpone kullanabilir
2 tane schlagsahne / cigkrema
ÜZERI ICIN MALZEMELER
1 Kavanoz Rote grütze/ orman meyvesi
1 kavanoz Schattenmorellen/ TÜRKIYEDE cekirdekleri alinmis Kiraz veya Cilek kullanabilir
2 paket tortenguss rot / kirmizi jöle
yarim su bardagi süt ( keki firindan cikartir cikartmaz islatmak icin )
Yagimizi iyice krema haline gelene kadar cirpiyoruz, yumurtalari ve sekeride ekleyerek cirpmaya devam edioruz . Daha sonra sirasiyla diger malzemeleri de ilave edip devam cirpiyoruz en son Un ve kabartmatozu ekleyip biraz daha cirptiktan sonra yaglayip Unladigimiz uzun kalibimiza hamurumuzu döküp 160 derecede / yaklasik 35-40 dak pisiriyoruz. Kekimiz pistikten sonra üzerine sütümüzü döküp iyice sogmasini bekliyoruz. Kekimiz sogarken Paradies creme arkasindaki tarife göre hazirliyoruz. Ayri bi kabta Schlagsahne / cigkrema sertlesene kadar cirpiyoruz. Ve bu kremayi Paradies creme ekliyoruz . Ayni kabin icinde creme fraich ve Labne yi de katip karistiriyoruz . En son Bütün kremalar birbirine karistiktan sonra sogmus olan kekimizin üzerine düzgün bi sekilde sürüyoruz....... Rote Grütze kavanozunu esit bi sekilde kekimizin üzerine yayiyoruz . En son süzdügümüz kirazlarin suyunu kullanarak jölemizi hazirliyoruz ... kirazlarida üzerine dizdikten sonra dikkatli bi sekilde jölemizle kaplayiyoruz.
AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder