MALZEMELER
1 Konserve seftali
4 yemek kasigi nisasta
4 su bardagi ( konservenin suyu + portakal suyu )
1 su bardagi seker
MUHALLEBI ICIN MALZEMELER
yarim litre süt
1 yemek kasigi Un
2 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi seker
1 paket vanillesekeri
Limon kabugu rendesi
HAZIRLANISI
Muhallebimizi hazirlamak icin malzemelerimizi Kücük bir tencereye alip,cirpma teli ile karistirarak pisiriyoruz. Sira geldi meyveli jölemizi hazirlamaya. Bunun icin konserve seftalimizi süzdürùyoruz, suyunu bi kenara alip meyveleri stabmixer ( Blender) yardimi ile pürre haline getiriyoruz. Meyve püremizi, seker, nisasta ve diger malzemeleri bi tencereye alip cirpma teli ile cirparak pisiriyoruz.... borcami sudan gecirip, ilk önce Muhallebimizi biraz sonrada jölemisi uzeri boca edip, buzdolabinda sogmaya aliyoruz ...... AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder