7 Ağustos 2014 Perşembe

kekikli levrek

Malzemeler

    2 adet büyük boy levrek
    200 gr mantar
    4 dilim kaşar peyniri
    2 diş sarmısak
    2 dal taze soğan
    1 adet yeşil biber
    1 adet domates
    Tuz
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kekikli Levrek Yapılışı

Levrekten, 4 adet fileto çıkarın. (Balığı, hazır filetolanmış olarak da satın alabilirsiniz.) Mantarı, domatesi ve biberi ince ince dilimleyin. Sarmısağı küçük doğrayın. Taze soğanları ikiye bölün. Levrek filetoları tezgahın üzerine dizin. Her birinin ortasına, önce mantar ve sarımsak; üste de biberdomates ve taze soğanı koyun. Filetonun uçlarını dikkatlice malzemenin üstüne kapatın. Balıkları, dört parça filetoyu alacak bir güvece, uç kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin. Kalan malzemeleri, güvecin içine yerleştirin, üzerine ince dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri ile süsleyin. Üzerlerine tuz, kekik ve kırmızı pul biber serpin. Daha fazla lezzet için, arzu ederseniz, balıkların üzerine bir parça tereyağ koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynirler eriyene kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder