cikolata seviorsaniz , pratik ve cok hafif bi pasta yamak istersenizn…. bu tarifi kesinlikle tavsiye ederim…..
MALZEMELER
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi süt
3-4 yemek kasigi kakao
1 vanillesekeri
1 kabartmatozu
2 su bardagi Un
KREMASI ICIN GEREKLI MALZEMELER
3 tane schlagsahne/ cig krema
3 paket sahnesteif/ krema sertlestirici
1 tane schmand / eksi krema
1 vanillesekeri
SERBET ICIN GEREKLI MALZEMELER
2 Su bardagi su
1 Su bardagi seker
YAPILISI
SERBET = Ilk önce seker ve suyu bi tencereye alip kaynamaya birakiyoruz…. serbetimiz kaynayinca 2 dakika sonra ocagimizin altini kapatim, sogmaya birakiyoruz.
Kekimizi yapmak icin önce yumurta ve sekeri köpürene dek mixer yardimi ile cirpiyoruz.sonra sivi malzemeleri sirasiyla ekleyerek cirpmaya devam ediyoruz. En son un ve kabartmatozunu da ekleyip tahta kasik ile dikkatli bi sekilde karistiriyoruz. Harcimizi yagladigimiz dik dörtgen borcama bosaltip ve 160 derecede pisirmek icin firina birakalim. Pisen kekimize kürdan testi yapip pisdiginden emin olunca firindan cikartip sogmaya birakabiliriz. Soguyan kekin üzerine sogmus olan serbetimizi döküyoruz. Kremamizi sertlesene kadar cirpiyoruz. Spatula yardimi ile kremamisi kekin üzerine esit bi sekilde yayiyoruz. Rendelenmis cikolata , hindistan cevizi ve file badem ile süsleyip kendini cekmesi icin 3-4 saat dinlenmeye birakiyoruz ….. AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder