Malzemeler
6 adet yumurta sarisi
250 gr margarin
1 bucuk su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi hazir süt kremasi (200 ml)
Yaklasik 3 su bardagi un
Krema icin
6 adet yumurta aki
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 adet limon
HAZIRLANISI
Oda sıcakliginda yumusamis yagi, tozseker ve yine oda sicakliginda bekleyen yumurta sarilarini derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle, 2-3 dakika krema kivamina gelinceye kadar cirpin.
Vanilya, kabartma tozu ve kremayi ekleyip 1-2 dakika daha cirpin. Son olarak, unu da azar azar ilave edin ve kasikla karistirarak pürüzsüz ve katıca bir kek hamuru hazirlayin.
Hamuru ikiye bölün. 20-25 santim capli iki adet kelepceli kalibi kati yagla iyice yaglayin.
Kek hamurunu kalıplara paylaştırın. Kekleri 10 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 20-22 dakika kadar pisirip hemen cikarin. Sogumalarini bekleyip kaliplarindan cikarin.
Diger taraftan, kremayi hazirlamak icin; yumurta aklarini derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika, kar gibi oluncaya kadar cirpin.
Vanilya ve tozsekeri azar azar ilave edip mikserle2-3 dakika daha cirpmaya devam edin.
Limonu kabuguyla birlikte robotta cekip püre haline getirin ve hazirladiginiz kremaya katip kasikla karistirin.
Bu kremayi hic vakit kaybetmeden keklerin arasina sürüp kekleri üst üste koyun. Pastanin kenarlarina da krema sürün ve pastayi limon dilimleriyle süsleyin ve servise sunun. AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder