Az malzemeyle harika bi pasta arkadaslar. … biz cok sevdik umarim sizde begenirsiniz. MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 su bardagi toz seker
- Backpulver/ kabartmatozu
-1 su bardagi + 2 yemek kasigi un
KREMASI ICIN
2,5 su bardagi süt
1 vanillesekeri
4 kasik un
Yarim su bardagi seker
3 yemek kasigi kakao
ÜZERI ICIN
1 Paket krem santi
HAZIRLANISI
Ilk olarak kekimizi hazirliyoruz……yumurta ve sekeri kabimiza alip mixer yardimi ile karisim köpük köpük ( beyazlayana) kadar iyice cirpiyoruz. Daha sonra Un ve kabartmatozunu da ekleyip tahta kasik ile dikkatli bi sekilde karistiriyoruz ki kekimiz sönmesin !! Yagli kagit serdigimiz bùyük kare firin tepsisine hamurumuzu yayiyoruz ve 160 derecede pisiriyoruz. Kekimiz pembelestikten sonra firindan cikarip , kekimiz sicakken rulo seklini verip o sekilde bi kenara beklemeye aliyoruz.
Kekimiz pisirken kremamizi pisirelim. Krema icin tenceremize vanilya haric tüm malzemeleri alip sürekli karistirmak sartiyla, koyulasincaya kadar pisiriyoruz. Kremamiz göz göz olup kaynayinca vanillesekeri ekleyip karistirdiktan sonra, tenceremizi atesten aliyoruz. Krema biraz sogduktan sonra rulo yaptigimiz keki acarak kremamizin tamamini üzerine esit bi sekilde yayip muzlarimizi da yerlestirdikten sonra yagli kagidi dikkatli bi sekilde cekerek cikartiyoruz … ( keki yagli kagitdan ayirmakta güclük cekiorsaniz !!!! Islak bi bezi elinize alin rulo yaparak yagli kagidin arka tarafini islatarak ilerleyin … bu sekilde kagit kekten daha güzel ayrilacaktir )
En son krem santimizi üzerindeki tarife göre hazirlayip rulomuzu kapliyoruz…. geri kalan süslemesi kendi zevkinize kalmis …… AFIYET OLSUN .
0 yorum:
Yorum Gönder