7 Ağustos 2014 Perşembe

KASARLI GEVREK

Malzemeler:
4 Su Bardağı Söke Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Çay Bardağı Süt
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Yumuşak Margarin
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Alabildiği Kadar Su
Üzeri İçin:
Susam
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Genişçe bir kaba unumuzu koyup karıştırıyoruz. İçine mahlebi,tuzu ve şekeri koyuyoruz. Margarini, mayayı, suyu ve sütü de ekledikten sonra karıştırıyoruz. Hamuru elde edene kadar yoğuruyoruz. Dinlenen hamurumuzu 10 bezeye ayırıyoruz. Bezeleri yuvarlıyoruz ve yağladığımız tepsimize diziyoruz. Yuvarlak bezelerin içini havuz gibi açıyoruz. Yumurta sarısıyla sıvıyağı bir kapta çırpıp hamurların kenarlarına sürüyoruz ve susamları serpiyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından aldığımız gevreklerin ortasındaki boşluğa kaşar peyniri rendesi dolduruyoruz. Kaşar peynir eriyene kadar 5 dakika kadar fırına koyuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder