19 Ağustos 2014 Salı

Baklava yufkasindan pratik börek



Agizda dagilan mis gibi bi kurabiye yapmaya ne dersiniz ? . Misafire, 5 cayin yanina yakisir bi tarif ... deneyin pisman olmasiniz.

Malzemeler
1 paket baklavalik yufka
3 bardak süt
2 bardak siviyag
4 yumurta
2 kasik soda
IC HARCI
maydonoz
Beyaz peynir
Kiymali Harc
150- 200 gr Kiyma
1 sogan
3 yesil biber
1 yemek kasigi domates salcasi
Pulbiber
Tuz
Maydonoz
HAZIRLANISI
biraz siviyag ile kiymamizi kavurmaya basliyoruz, arkasindan küp küp dogradigimiz  sogani da ilave edip kiyma suyunu cekmeye yakin yesil biberleride ekleyip , biberle birlikte öldürüyoruz .en son salca ve baharatlarida ilave edip kücük kiydigimiz maydonoz la birlikte söyle bi karistirdiktan sonra tavamizi ocaktan alip, sogmasi icin bir kenara aliyoruz . Sosumzu hazirlamak icin süt, yumurta,  siviyag ve soda'yi cirpiyoruz.
Büyük kare firin tepsimizi yaglayip ilk yufkamizi yerlestirdikten sonra arasina hazirladigimiz sos' dan kasik yardimi ile biraz gezdiriyoruz . Bu islemi yufkalarin yarisina kadar devam ediyoruz, yarisinda arzu ettiginiz ic harcini esit bi sekilde arasina yayip tekrar yufaka sos islemi devam etiriyoruz. En son yufkamizi da kapatip istediginiz ebata kesip kalan sos'u  üzerine boca edip 180-200 derecede üzeri kizarana dek pisiriyoruz . AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder