30 Ağustos 2014 Cumartesi

Elmalı İrmik Keki

elmalı irmik keki   TARIF:ELMA DILIMLI FINDIK PARCACIKLI IRMIK PASATASI nin tamaminin icerigi :::: 12 ADET PASTA DILIMI : 250 g Seker , 1 PAKET Vanilya Sekeri , 250 g yumusak Tereyagi , 1 Limonun suyu , 1fiske Tuz , 6 yumurta , 180 g IRMIK yumusak bugdaydaydan ,( misal aurora ) , 100 g Un, 1 cay kasigi Karbonat /Backpulver….vE Icinin TARIFI : 750 g Elma, 100 g Haselnusskrokant yani kirilgan findik, Ayrica : pasta kabini yaglamak icin kati yag tereyag kullaniyorum ben yada Bizim yag . Hamur icin Seker , Vanille sekeri ve Tereyagini güzelce kabartarak cirpin . bu asamada limonun suyunuda icine karistiriyoruz . Ve yumurtalarida teker teker hamura kirarak ayri ayri karistirarak yediriyoruz hamura .Irmik,Un, Karbonat/(Backpulver)yani onlari birlestirib birlikde hamurun icinde harmanlanacaktir dikkatlice . 2. ci asamada hamurun yarisini 26 capinda bir yuvarlak firin kabina döküyoruz ben 28 cm capinda Firin kabi kullaniyorum hic bir sorun yasamadim . Icine girecekler icin Elmalari soyuyoruz yaridan kesiyoruz cekirdeklerini ayikliyoruz ve esit sekilde dilimliyoruz . Elmalari kirilgan findiklar ile karistiriyoruz ve kaba koydugumuz hamurun üzerine esit sekilde güzelce yerlestiriyoruz bu asama kolay bismesi acisindan cok önemli engebeli olmamali düz bir yüzey olmali mümkün mertebe.Hamurun kalandiger kalan yarisi ile kekimizi kapatiyoruz ve önceden 170 derecede Isitmis oldugumuz Firinimiza orta yere gelecek sekilde kekimizi pismeye birakiyoruz yaklasik 60- 70 dereceligine pisirme süresi nar gibi kizarana dek Pismeli. FIRINDAN CIKARINCA SOGUDUKDAN SONRAKI ASAMADA ISTEGE GÖRE PUDRA SEKERI ILE SERVIS Edilebilmektedir . Hazirlama süresi 1 saat ve ve Kekin tek dilimi yaklasik 441 kalori icermekte Cümleten afiyet olsun simdiden kolay gelsin sizlere Selamlar kek

0 yorum:

Yorum Gönder