
Bookmarks
Archive
-
▼
2014
(297)
-
▼
Ağustos
(124)
- ÇİKOLATALI KURABİYE
- KOLAY MANTI
- Hatay/Antakya Asür (Keskek)
- Elmalı İrmik Keki
- Hingel tarifi ( patatesli )
- YOĞURTLU EŞEK BAKLASI. (SULTANİYE)
- KIYMALI BULGURLU KAPUSKA
- Havuclu Bisküvili kolay pasta
- KARA LAHANA SARMASI
- pisi tarifi
- elma sekeri
- corbalik domates kabugu
- CAKMA PATLICAN BALIGI
- KIZILCIK RECELI
- visne jöleli sütlü irmik tatlisi
- Taze peynir
- CEVIZLI KÖMEC
- Firinda Tavuklu Mantar
- Limonlu Pastam
- Damat Boğan Kurabiyesi
- cikolata pastasi
- ARMUTLU MERMER KEK
- KÖPOĞLU
- PATLICAN REÇELİ
- Patatesli mercimekli köfte
- PATATES PÜRELI CANAK KÖFTE
- kirsehir köftesi besmec
- FRAMBUAZLI CHEESECAKE
- incir receli
- SALCA YAPILISI
- HATAY USULÜ PATATESLI KÖFTE
- Baklava yufkasindan pratik börek
- batirik köfte
- PRASA DOLMASI
- PATATESLI RULO BÖREK
- MEYVELI CUP
- CIKOLATALI WAFFEL PASTA
- CIKOLATA SOSLU BROWNIE
- 3-2-1 Poagaca
- COCOS MAKRONEN
- TON BALIKLI YUMURTALI DÜRÜM
- Pamuk Pogaca
- katmer poagaca
- peynir helvasi
- ANALI KIZLI
- Meyveli Sütlü Irmik Tatlisi
- Cilekli pasta
- dizmana
- Peynirli Şerbetli Kolay Tatlı
- kalbura basti
- Kış Çayı
- Karides Yahnili Makarna
- cilekli limonata
- Buzlu Çay
- Msirli domates corbasi
- Kabaklı Çorba
- Kavunlu serinlik
- Profiterolu pasta
- Pehli
- Mumbar
- Lohusa şerbeti
- Ramazan Şerbeti
- Avcı Usulü Kuzu Bacağı
- Sosisli ve peynirli sandevic
- Menemen
- Kabak Bayıldı kabak dolmasi
- Fırında Karnıbahar
- Fırında Taze Fasulye
- Zeytin yagli kereviz dolmasi
- Sebzeli Şiş
- kekikli levrek
- Fırında Çipura Dolması Cupra
- KASARLI GEVREK
- Sosli milföy
- icli köfte
- Peynirli Kekikli Domates
- labneli rulo
- WAFFEL”LI ÇİKOLATA”LI PRATİK PASTA
- yumurtasız mozaik pasta
- sebzeli kuzu
- milföylü pasta
- Peynirli Pogaça
- Kara Kiz pastasi
- muzlu rulo pasta
- Firin Sütlac
- FILE BADEMLI ANNE KEKI
- KOKOS MAKRONEN
- ORMAN MEYVELI DILIMLER
- MUHALLEBILI KEMAL PASA TATLISI
- SNICKERS PRALINES
- Patates Pürre'li Canak Köfte
- KAHVALTILIK SOS
- FELLAH KÖFTESI
- BOUNTY COCO STAR KURABIYE
- PANCAKE
- MOSAIK KEK
- Paskalya cöregi
- CEVIZLI CÖREK
- Cikolatali - Cerez
- Üzümlü - Cevizli kurabiye
-
▼
Ağustos
(124)
30 Ağustos 2014 Cumartesi
Elmalı İrmik Keki
elmalı irmik keki TARIF:ELMA DILIMLI FINDIK PARCACIKLI IRMIK PASATASI nin tamaminin icerigi :::: 12 ADET PASTA DILIMI : 250 g Seker , 1 PAKET Vanilya Sekeri , 250 g yumusak Tereyagi , 1 Limonun suyu , 1fiske Tuz , 6 yumurta , 180 g IRMIK yumusak bugdaydaydan ,( misal aurora ) , 100 g Un, 1 cay kasigi Karbonat /Backpulver….vE Icinin TARIFI : 750 g Elma, 100 g Haselnusskrokant yani kirilgan findik, Ayrica : pasta kabini yaglamak icin kati yag tereyag kullaniyorum ben yada Bizim yag . Hamur icin Seker , Vanille sekeri ve Tereyagini güzelce kabartarak cirpin . bu asamada limonun suyunuda icine karistiriyoruz . Ve yumurtalarida teker teker hamura kirarak ayri ayri karistirarak yediriyoruz hamura .Irmik,Un, Karbonat/(Backpulver)yani onlari birlestirib birlikde hamurun icinde harmanlanacaktir dikkatlice . 2. ci asamada hamurun yarisini 26 capinda bir yuvarlak firin kabina döküyoruz ben 28 cm capinda Firin kabi kullaniyorum hic bir sorun yasamadim . Icine girecekler icin Elmalari soyuyoruz yaridan kesiyoruz cekirdeklerini ayikliyoruz ve esit sekilde dilimliyoruz . Elmalari kirilgan findiklar ile karistiriyoruz ve kaba koydugumuz hamurun üzerine esit sekilde güzelce yerlestiriyoruz bu asama kolay bismesi acisindan cok önemli engebeli olmamali düz bir yüzey olmali mümkün mertebe.Hamurun kalandiger kalan yarisi ile kekimizi kapatiyoruz ve önceden 170 derecede Isitmis oldugumuz Firinimiza orta yere gelecek sekilde kekimizi pismeye birakiyoruz yaklasik 60- 70 dereceligine pisirme süresi nar gibi kizarana dek Pismeli. FIRINDAN CIKARINCA SOGUDUKDAN SONRAKI ASAMADA ISTEGE GÖRE PUDRA SEKERI ILE SERVIS Edilebilmektedir . Hazirlama süresi 1 saat ve ve Kekin tek dilimi yaklasik 441 kalori icermekte Cümleten afiyet olsun simdiden kolay gelsin sizlere Selamlar

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder