Merhaba değerli kullanıcılarımız yine muhteşem bir tarifle beraberiz tarifin sahibi FİLİZ GÜDÜLE desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.Gelelim yemeğimizin ismine yemeğimiz yoğurtlu eşek baklası garip bir ismi var ama inanın çok güzel bir yemek
MALZEMELER:
500 gr kadar eşek baklası konservesi (dicke Bohnen yada Ackerbohnen diye satılır)
1 baş kuru soğan
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
============================================================================
YOĞURDU İÇİN:
1 kâse yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
================================≠===========================================
YAPILIŞI:
İncecik kıydığımız soğan ve sivri biberi sıvı yağında az kavuruyoruz.
Salçayı da ekleyip çevirdikten sonra süzdürüp yıkadığımız baklaları ve tuzu ilave ediyoruz.
Hiç su eklemeden kısık ateşte arada karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz.
Servis edeceğimiz tabana alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Yoğurdumuzu rendelediğimiz sarımsak ve tuzla çırpıp üzerine doluyoruz ve gönlümüzce süslüyoruz…
500 gr kadar eşek baklası konservesi (dicke Bohnen yada Ackerbohnen diye satılır)
1 baş kuru soğan
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
============================================================================
YOĞURDU İÇİN:
1 kâse yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
================================≠===========================================
YAPILIŞI:
İncecik kıydığımız soğan ve sivri biberi sıvı yağında az kavuruyoruz.
Salçayı da ekleyip çevirdikten sonra süzdürüp yıkadığımız baklaları ve tuzu ilave ediyoruz.
Hiç su eklemeden kısık ateşte arada karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz.
Servis edeceğimiz tabana alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Yoğurdumuzu rendelediğimiz sarımsak ve tuzla çırpıp üzerine doluyoruz ve gönlümüzce süslüyoruz…

0 yorum:
Yorum Gönder