16 Ağustos 2014 Cumartesi

Pamuk Pogaca


Nefis yumsacik bi poagcaya ne dersiniz arkadaslar ?  Emin olun ki ,  harika bisey oldu . Kesinlikle tavsiye ederim . Deneyinnnnn   

600 ml ilik süt
1 yumurta sarisi
2 yas maya
2 yemek kasigi tuz
4 yemek kasigi seker
Bir su bardagindan biraz eksik zeytinyag

HAZIRLANISI
Bütün malzemeleri yogurma kabimiza alip  karistiriyoriz , köpürünce  1 kilo dan biraz fazla un ilave edip yumsak ama ele yapismayan bi hamur yoguruyoruz.   30  dakika hamurumuzu dinlendirdikten sonra  istediginiz sekli verip yagli kagit serdigimiz firin tepsimize yerlestiriyoruz.   Bu  sekilde tekrar 1 saat mayalanmaya birakiyoruz . Önceden isitigimiz firinda 220 derecede  üzeri kizarana dek pisiriyoruz. 
 AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder