7 Ağustos 2014 Perşembe

Avcı Usulü Kuzu Bacağı


Selam sevgili takipciler kuzu eti bi cok insanin tercih etmedigi et'tir bence avci usulu firinlarsaniz bugüne kadar
sevmediginiz kuzu favorilerinize aday olucaktir siddetle tavisey ederim :) 

Malzemeler
  • 4 Adet Kuzu İncik
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 12 Adet Arpacık Soğanı
  • 2 Adet Çarliston Biber
  • 2 Adet Domates
  • Tuz Kızartmak için Sıvı Yağ
Tarif
  • öncelikle sıvı yağı tavaya alın.
  • Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın.
  • Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun.
  • Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
  • Unun rengi değişene kadar kavurun.
  • 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.
  • Yeterince suyu ekleyin.
  • Kuzu inciklerini tencereye aktarın.
  • Et yumuşayana dek pişirin.
  • Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun.
  • Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
  • Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
  • Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin.
  • 1-2 taşım kaynatın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder