Selam sevgili takipciler kuzu eti bi cok insanin tercih etmedigi et'tir bence avci usulu firinlarsaniz bugüne kadar
sevmediginiz kuzu favorilerinize aday olucaktir siddetle tavisey ederim :)
Malzemeler
- 4 Adet Kuzu İncik
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 12 Adet Arpacık Soğanı
- 2 Adet Çarliston Biber
- 2 Adet Domates
- Tuz Kızartmak için Sıvı Yağ
Tarif
- öncelikle sıvı yağı tavaya alın.
- Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın.
- Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun.
- Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
- Unun rengi değişene kadar kavurun.
- 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.
- Yeterince suyu ekleyin.
- Kuzu inciklerini tencereye aktarın.
- Et yumuşayana dek pişirin.
- Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun.
- Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
- Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
- Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin.
- 1-2 taşım kaynatın.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder