6 Ağustos 2014 Çarşamba

sebzeli kuzu


Malzemeler
Yarım kg kuzu eti
4 adet küçük patates
2 adet havuç
3 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz, Karabiber, kekik
2 su bardağı sıcak su
Kuzu etlerini yıkayıp tencereye alın.
Suyunu çekinceye kadar kavurun.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin.
Soğanları incecik kıyıp ekleyin.
5 dakika daha kavurun, 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.
Bütün sebzeleri küçükçe doğrayıp etlere ilave edin.
3-4 dakika daha kavurun.
Kaynamış suyu ekleyin.
Tuzu ve baharatı katın.
Yarım saat pişirin.
Ocaktan almadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
Haşlanmış patatesle servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder