7 Ağustos 2014 Perşembe

Fırında Karnıbahar

Selam sevgili üyecanlarim pek cok insan karnibahar sevmiyor ama bence güzel hazirlandigi zaman bu tatdan vazgecemiyceksiniz :)

Malzeme Listesi
Küçük boy Karnabahar
250 gr kıyma
1 büyük boy soğan
1 tatlı kaşuğı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
3 adet domates
3 adet sivri yada çarliston biber
birazcık tereyağı birazcık da zeytinyağı
Sos için ;
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 kase rendelenmiş Kaşar peyniri


Karnıbaharımızı kökünden ayırıp temizledikten sonra bir tencerede haşlıyoruz.
Bu arada bir tavada tereyağ ve zeytinyağını kızdırığ içine küp şeklinde doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz
pembeleşen soğanların ardından kıymamızı koyuyoruz ve kavuruyoruz.
Ardından küp şeklinde doğranmış domatesleri ,ince doğranmış biberleri, karabiber, tuz ve pul biberi ekliyoruz
domateslerin sertliği gidene kadar bu karışımı pişiriyoruz
Haşlanan Karnıbaharı süzüp küçük tepsimize döküyoruz.
Üzerine yaptığımız karışımız döküyoruz ve ardından da başka bir kapta karıştırdığımız süt ile unu karışımın üzerine ekliyoruz
Fırına tepsimizi koyuyoruz ne zamanki yemeğimiz pişmeye başlıyor o zaman tepsimizi bir süreliğine fırından çıkartıp kaşar peyniri ekliyoruz
tekrar fırına tepsimizi koyuyoruz
peynir eriyince yemeğimiz de artık hazır olmuş oluyor. AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder