6 Ağustos 2014 Çarşamba

Peynirli Pogaça








Malzemeler:
1 paket yas maya
2 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
1.5 tatli kasigi tuz
2 adet yumurta ( birinin sarisini üzerine sürmek için ayirin)
Aldigi kadar un ( yaklasik 5- 6 su bardagi un )
Iç malzemesi:
150 gr lor
yarim demet maydanoz
Yapilisi:
2 su bardagi sütü ve yagi karistirin biraz isitin. (sicak olmasin)
1 paket mayayi kabin içine ufalayin ve elinizle sütle iyice homojen bir karisim olasiya kadar karistirin.
Tuzunu ve yumurta akini ilave edin.
Yavas yavas ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karistirin. Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yogurun.
Üzerini örtün. ( bu sekilde 1-2 saat hamur iki kati büyüklüge ulasincaya kadar mayalandirin)
Bu arada içini hazirlayin.Lor ve kiyilmis maydanozu bir kabin içerisinde karistirin. Tuzsuz lor ise 1 çay kasigi kadar tuz ilave edin
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparip yuvarlayin ve daha sonrada istediginiz sekli verip bir tepsiye dizin.
Tepsiye dizilen hamurlarin üzerine yumurta sarisi sürün. Isterseniz üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden isitilmis firinda
10 dakika mayalandirin. Daha sonra firinin sicakligini 185 derceye getirin ve üzeri kizarana kadar pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder