31 Ağustos 2014 Pazar

KOLAY MANTI

manti sevenler buraya ,zahmetine katlanmak istemiyormusun ama lezzetinde vaz gecemiyorsun o zaman en kolay manti tarifini sizle paylasiyorum sevgili dostlar :) Cok sevdigim arkadasim Ilknur Günen Taskan'a tarif icin tsk ederiz
Malzemeler
1 kg un
yumurta
tuz 
alabildigi kadar su
Ic HARCI
350 gr. kiyma
rendelenmis 1 orta boy sogan
maydonoz
pul biber
kara biber
tuz

HAIRLANISI
Bir kilo un su yumurta ve tuzdan mantı hamuru hazırlanır İç malzeme kıyma soğan harmanlanır Yufkalar açılıp ,bir  parmak kalinliginda seritlere kesilip içine kıyma dizilip sıkıca kapatılıp pizza biçağıyla arzu ettiginiz büyüklükte kesilir Kaynamış olan suda haşlanıp süzüldükten sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırılır üstüne arzuya göre tereyağı kırmızı pul biber dökülür

0 yorum:

Yorum Gönder