9 Ağustos 2014 Cumartesi

Kabaklı Çorba


bugün size hem besleyici hemde cok degisik bir corba sunmak istiyorum umarim seveceksiniz

Malzemeler
2 tane kabak
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2,5 su bardağı su
8-9 dal dereotu
Tuz, Pulbiber
 
Yapılışı ve Hazırlanışı
İlk başta bir tavada sıvıyağı alıp içine unu koyun ve kavurun. Kabakları yıkayıp rende ile rendeleyin kavurduğunuz unun içine koyup kabaklarıda kavurun. Tencereye alıp sütü dökün içine suyuda ekleyin ocağa alıp kaynatın ve kavurduğunuz unlu kabakları aktarın topaklanma olmasın diye sürekli olarak karıştırın kaynayıp pişen çorba piştikten sonra içine dere otunu doğrayıp atın ve karıştırın ve tuzunu atıp karıştırın ve sıcak olarak servis edin arzu ederseniz margarin ile pulbiberi kavurup çorbanızın üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder