30 Ağustos 2014 Cumartesi

Hingel tarifi ( patatesli )

Evet sevgili takipcilerim…. ben ilk patatesli hingel ‘i Sivasli bi arkadasimda tadma imkani buldum ve cooook begendim. Asag yukari icli Manti gibi , fakat okadar minicik kesip bükme derdi yok…. ehhhh öyle olunca, tembel bi günümde Hingel yapalim istedim. Buyrun mutfaga.

MALZEMELER

3 adet haslanmis patates
1 rendelenmis kuru sogan
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
1 -2 yemek kasigi tereyag

HAMURU

1,5 Bardak su
1 adet yumurta
Alabildigi kadar Un
1 tatli kasigi tuz

HAZIRLANISI

ic harci :  ilk önce patateslerimizi haslayip, soyduktan sonra derin bi kabin icine alip rendelenmis sogan ve baharatlariyla ezelim.
HAMUR :   yogurma kabimiza Un , su, tuz ve yumurtamizi kirip  biraz sertce bi hamur yoguruyoruz,  daha sonra Manti acar gibi acip, cay bardagi yardimi ile yuvarlak kesiyoruz. Ic harcini ekleyip agzini kapatiyoruz.

Tenceremize su ve tuz ilave edip kaynamaya birakiyoruz, hazirladigimiz  hamurlari icerisine atip haslamaya birakiyoruz…. cok fazla haslanmamasina dikkat edelim ki, hamurlarimiz erimesin.  Süzgec yardimi ile hamurlarimiz  bir tabaga aliyoruz.  kücük bi tavada tereyagini eritip Hingel’imizin üzerine sicak sicak gezdirip servise sunuyoruz…. (  istege göre salcali sos, biberli  veya yogurtlu sos da yapilabilir )     AFIYET OLSUNPhotoGrid_1407753711114 PhotoGrid_1409394616359

0 yorum:

Yorum Gönder