19 Ağustos 2014 Salı

kirsehir köftesi besmec


Anadolunun nefis lezzetlerinden birisi de besmec,kirsehir yöresine ait nefis bir bulgurlu köfte cesiti'dir,buyrun tarife dostlar :)

Malzemeler

500 gr kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1  kuru soğan
1  yumurta
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası (istenirse biraz biber salçası da ilave edilebilir)
1 kaşık tereyağı yada margarin veya denk miktarda sıvıyağ,
Pul biber,
Tuz,
Karabiber,

HAZIRLANISI

Kıyma ve ince bulgur yoğurma kabına alınır. Güzelce yoğrulur. Rendelenmiş soğan, salçalar, yağ ve yumurta eklenir yoğurmaya devam edilir. Yumuşacık hamur oluncaya kadar isteğe göre su ile ıslatılarak yoğurma işlemi devam eder. Tuz, pul biber, karabiber ve ince doğranmış maydanoz eklenir. Avuç içi büyüklüğünde yassı köfteler hazırlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200 derece fırında 15-20 dk kadar köftelerin alt ve üst kısımları kızarana kadar pişirilir. (istenirse yağda da kızartılabilir ama böylesi daha hafif olduğu için tercih edilebilir.)
AFIYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder