6 Ağustos 2014 Çarşamba

Russischer Zupkuchen

10385507_823062951039574_2060138896186252010_n
farkli bir lezzet,denemenizi siddetle tavsiye ederim..
MALZEMELER
1,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
3-4 yemek kasigi kakao
1 cay bardagi seker
100 gr. tereyag
1 yumurta
1 Vanilla sekeri
IC HARCI
100 gr. Tereyag (oda sicakligi)
1,5 su bardagi seker
1 yumurta
1 cay bardagi süt
2 tane Mager Quark 1 kg (süzme yogurt)
1 vanilla sekeri
Limon kabugu rendesi (arzuya bagli)
1 Paket vanilla puding tozu
YAPILISI
Un,kakao,seker,tereyagi,yumurta,kabartma tozu,vanilla sekeri
bir kaba alip kurabiye hamuru kivamina yugurup getirelim..
hamurumuz cok sert olursa icine bi kac damla süt ekleyebilirsiniz,
sonra yaglayip unladigimiz kelepceli kalibimiza hamurumuzu yayip yukari dogru
cekistiriyoruz..hamurumuzdan 3/4′ü ayirip bi kenara aliyoruz !
iC HARCI ICIN bütün malzemeleri genisce bir kaba alip mixer yardimi ile cirpiyoruz..
hazirladigimiz harci yaydigimiz tabanin üzerine boca edip,ayirdigimiz hamurdan minik
minik parcalari koparip rast gele üzerine serpistiriyoruz..
190 derecede yaklasik 55-60 dakika firinda pisirmeye veriyoruz..
NOT: Pisirme süresi firindan firina degisebilir,üzeri hafif pembelesince firindan alabilirsiniz..
pasta iyice sogumadan kelepceyi acmiyoruz.. AFIYET OLSUN !!

0 yorum:

Yorum Gönder